9.08.2007

Hadis-i Şerifler

"Müminin başka hiç kimsede bulunmayan ilginç bir hali vardır; Onun her işi hayırlıdır.Eğer bir genişliğe (nimete) kavuşursa şükreder ve bu onun için bir hayır olur.Eğer bir darlığa (musibete) uğrarsa sabreder ve bu da onun için hayırlı olur."

"Hic biriniz kendisi için istediğini, (mümin) kardeşi için de istemedikçe (gerçek) iman etmiş olmaz."

"Müslüman elinden ve dilinden diğer Müslümanların emin olduğu kişidir.Mümin ise insanların canları ve malları konusunda kendisinden emin olduğu kişidir."

"Yanı başında komşusunun aç olduğunu bildiği halde tok olarak yatan bana itaat etmemiştir."

"Güzel bir söz sadakadır.(Mümin) kardeşine tebessüm etmen sadakadır.İyiliği emredip kötülükten sakındırman sadakadır.Yolunu kaybeden kimseye yol göstermen sadakadır.Yoldan taş,diken,kemik gibi şeyleri kaldırıp atmanda senin için sadakadır."

"Sizden bir kimse, bir kötülük görürse onu eliyle değiştirsin; eğer buna gücü yetmezse diliyle değiştirsin; buna da gücü yetmezse kalbi ile buğzetsin. Bu ise imânın en zayıf derecesidir."

"Faydalı olan ilim, insanın yitik malıdır onu nerede bulursa alsın."

"Sizin hayırlınız ne dünyasını ahreti için ne de ahiretini dünyası için terkedendir.Her ikisi için de çalışandır."

"Sizin en hayırlınız Kur'an-ı Kerim'i öğrenen ve öğretendir."

"İçinizde en hayırlınız, insanlara hayrı dokunanızdır."

"Allah katında derecesi en yüksek olanınız, en takvalı olanınızdır."

"İslam güzel ahlaktır."

"Din işlerinde aşırı gitmekten sakının.Sizden öncekiler dinde aşırılıkları yüzünden helak oldular."

"Allah'ın azabı ana babanın kızmasında,Allah'ın rızası ana babanın rızasındadır."

"Kim Müslüman kardeşinin bir ihtiyacını giderirse Allah'ta onun bir ihtiyacını giderir.Kim müslümanı bir sıkıntıdan kurtarırsa bu sebeple Allah onu kıyamet günü sıkıntılarının birinden kurtarır.Kim bir müslümanın kusurunu örterse,Allah'ta kıyamet günü onun bir kusurunu örter."

"Karanlık geceler gibi işler karıştığı zaman Kur`an-ı Kerim`e sarılınız. Çünkü O (Kur'an), şefaat eden ve şefaati kabul edilendir.Kendisine uymayanların yenilmeyen düşmanıdır. Kim Kur' an-ı rehber edinirse, Kur`an onu Cennet`e götürür. Kim de Kur´an-ı arkasına atarsa, Kur´an da onu cehenneme sevkeder. O en hayırlı yolu gösterir. Emirleri açık ve kesindir; boş sözler değildir."

"Allah tevazu edeni yükselir,kibirleneni de alçaltır"

"Çok oruç tutanlar var ki, onlara tuttukları oruçlardan sadece açlık ve susuzluk kalır. Çok gece ibadet edenler vardır ki onlara da bundan kalan sadece uykusuzluktur."

"Cenabı Hak dört şeyi vermedikçe,dört şeyi vermez.
1-Fazlasını hazırlamadıkça ,kuluna şükür nimetini vermez.
2-Kabulunu hazırlamadıkça,kuluna dua etme nimetini vermez.
3-Mağfiretini hazırlamadıkça,kuluna istiğfar nimetini vermez.
4-Kabule hazırlamadıkça,kuluna tövbe nimetini vermez."

"Ümmetimden müflis(hiç parası ve malı olmayan) kimse ; kıyamet gününde namaz,oruç ve zekat gibi ibadetlerle gelen" ama aynı zamanda birine kötü söylemiş,baskasına iftira etmis,digerinin malını yemis,bir baskasının kanını dokmus, baska birini dovmus olarak Allah'ın huzuruna gelip,yaptığı ibadetlerin sevabı kötülük ettiği bu insanlara dağıtılan, hak sahibi insanların alacakları bitmeden de sevabı biten, onların günahlarını alınıp, üzerine yüklenilen ve böylece başkalarının günahları sebebiyle de cehenneme atılan kimsedir."

Hiç yorum yok: